skip to Main Content

Energy Saving Comfort

Det är den standard som vi satt för oss själva, och löftet som vi står för. Det började med den första trappautomaten som företagets grundare Paul Schwenk gjorde redan 1921. Och den betraktas som den Närvaro- och Rörelsedetektor liksom den globala standarden KNX, har spelat en viktig roll i dess utveckling för Theben. Bakom alla våra produkter och system står tänkandet, att energi endast ska användas när det verkligen behövs. Om det är för att reglera värme och inomhusklimat. Om det är för att tända belysningen eller för att dimra, när människor söker orientering, komfort och säkerhet i eller framför byggnader. Således säkerställer våra lösningar att man samtidigt bidrar till energieffektivitet och energibesparingar för hållbar energi.

Alla som planerar eller konstruerar byggnader eller använder vår utvecklingar och installerar dem, är medvetna om detta effekt. För dem har namnet på Theben ett gott rykte – över hela världen. Sedan länge är företaget representerat i över 60 länder hela världen. Förutom Tyskland har koncernen egna dotterbolag i Frankrike, Storbritannien, Italien, Schweiz, liksom i Nederländerna och Singapore.

Grunden för denna framgång ligger i kompetensen för våra medarbetare, och det skapar innovation och kvaliteten på våra produkter. De omfattar storsäljare såsom Trappbelysningstimer ELPA eller theben-timer, som vi har levererat varje 30 miljoner enheter av under årtionden. Detta innefattar uppfinningen av Närv.detektor år 1992 och de olika modulära anordningarna för top2 familj med vilka Theben har blivit marknadsledande. Dessutom kan Theben sätta KNX-system inom många tecken. Men det avgörande är att Theben konsekvent och målmedvetet har utvecklat sin kärnkompetens och expanderat:

  1. tid-, ljus-, klimatstyrningar
  2. Närvaro- och rörelsedetektor
  3. Hus- och byggnadsautomationssystem som KNX
  4. Smart Meter Gateways

Och ännu en sak: I vår husinterna, av VDE-institutet auktoriserade testlaboratorium går vi noggrant igenom varje utveckling från den första idén via prototypen ända tills serieproduktionen. Det är ingen självklarhet.

Med få undantag, tillverkas hela sortimentet i Tyskland – vid huvudkontoret i Haigerloch. Inom tillverkningen säkerställer även slutbesiktningen 100% att alla våra produkter lämnar vårt företag i perfekt skick. Summan av alla dessa faktorer är att våra kunder är försäkrade om en tillförlitlig, stabil och öppen partners vid sin sida: en ledande premieleverantör av smarta lösningar för att spara energi och öka komforten runtomkring byggnader. Detta är vad märket Theben står för.

Back To Top